Серията Samsung Galaxy A е една от най-популярните в средния клас, като смартфоните в нея обикновено предлагат прилични екстри, надежден и стилен дизайн на доста достъпни цени. 

Samsung и планът на компанията да произвежда собствени чипсети за смартфоните си

Кога да очакваме собствените процесори на Samsung

Създадено е ново звено

За съжаление обаче, един от водещите модели в нея може би никога няма да се появи отново, твърдят от немския сайт Galaxy Club.

Според тях Samsung ще преустанови производството от на телефоните в серията Galaxy A7x и през идната година няма да видим А74. 

Снимка 600515

Източник: Samsung

Така тазгодишният Galaxy A73 може да остане последният подобен модел, но добрата новина е, че малко по-ниско позиционираните телефони Galaxy A5x ще продължат да съществуват и да се развиват. 

Това може да остави доста сериозна празнина между S23 и предстоящия А54, който се очертава като най-високо позиционирания модел в Galaxy A серията. 

Под него ще се появят А34, А24 и A14, за които знаем, че вече са в разработка.

Снимка 600513

Източник: Samsung

Източниците на Galaxy Club разкриват, че Samsung може би ще предпочете да предлага Galaxy S22 на намалена цена, за да отговори на търсенето в сегмента на високия среден клас, въпреки че S22 е с по-добри показатели от очакваното за среден клас. 

Samsung Galaxy Z Fold 4 и каква е реалната производствена цена на сгъваемия смартфон

Каква е производствената цена на Samsung Galaxy Z Fold 4

Нелоша печалба за Samsung

Възможно е компанията също така да заложи на по-силно присъствие на Galaxy S22 FE и S23 FE, но засега не сме чували нищо за тези модели.