Някои от най-големите автомобилни производители вече предлагат абонаментна услуга, чрез която можем да караме най-новите им модели, без да ги притежаваме.

Nissan и абонамент Select и Premium или как да сме с нова кола всеки ден

Как да сме с нова кола всеки ден

Абонаментните услуги на Nissan

Абонаментната икономика стартира с редица предимно дигитални услуги, като Amazon Prime, Netflix и други, но лека по лека започва да навлиза и в други индустрии, и в леко променена форма.

Тази седмица Sammobile съобщи, че потребителите в Германия ще могат да притежават някои от най-новите джаджи на Samsung, включително флагманските смартфони на компанията, без да си ги купуват, благодарение на новото й партньорство с Grover.

Снимка 466261

Източник: lifestyle.bg

Grover e платформа за наемане на техника от най-различен характер, но обхвата на договорката й със Samsung за момента засяга само Германия, въпреки че Grover има присъствие и в Австрия и Холандия.

Цената на месец варира според периода, за който искаме да ползваме дадено устройство, като минималният срок е един месец.

Срещу сума от 110 евро бихме могли да се порадваме на Samsung Galaxy S20 Ultra със 128GB памет за 30 дни, но ако го вземем за шест месеца, сумата, която ще плащаме всеки месец, спада до 70 евро.

Снимка 494503

Източник: Samsung

В страниците на Grover фигурират и други премиум устройства на марката, като Galaxy Z Fold 2 например, който би ни струвал по 80 евро месечно, ако го вземем за срок от една година.

Можем да наемем дори слушалки, смартчасовник или таблет. Grover предлагат и най-новите джаджи на Apple, включително компютри, часовници и слушалки.

Снимка 500488

Източник: Apple

Големите предимства на наемането на подобни продукти е, че не се налага да се охарчваме за джаджа, която ще бъде обновена само след година, както и това, че при повреда ще носим минимална отговорност за нея.

Друг бонус е, че с подобни условия можем да сменяме устройствата си и да изпробваме различни такива по няколко пъти на година, без да нарушаваме баланса на сметката си.

Apple, Тим Кук и ще създаде ли компанията абонамент за iPhone

Ще имаме ли iPhone чрез абонамент към Apple

Apple обсъжда нов модел на продажби

Засега Samsung не разкрива дали схемата ще бъде разрасната и в други страни, но, съдейки по тенденциите, това изглежда просто въпрос на време - не само за Samsung, но и за други производители на потребителска техника.