От май месец тази година Google изостави практиката да оповестява на страниците си каква версия Android ползват потребителите на операционната система.

iOS, Android и по какво системата на Apple изпреварва тази на Google

По какво iOS изпреварва Android

Впечатляващи резултати от Apple

През октомври Apple съобщи, че в рамките на само един месец след пускането на iOS 13 цели 50% от съвместимите с новата система устройства вече работят с нея.

Това е постижение, което традиционно не е по силите на Google, най-вече заради модела на бизнес, който компанията упражнява с партньорите си.

Докато Google мълчи за това какви версии Android ползват потребителите, хората от PornHub не се свенят да информират аудиторията си за подобни статистики.

Вчера сайтът за възрастни публикува графика, която показва от какви версии Android са отваряни страниците с порно през 2019 г., а статистиките далеч не са забележителни.

Снимка 458231

Източник: PornHub

Оказва се, че 48% от трафика са дошли от устройства с Android Pie, излязъл миналата година.

23% са дошли от Android Oreo (излязъл 2017 г.), а 12% от прегледите на PornHub са от устройства с Android Nougat (от 2016 г.).

Едва 2% от трафика идва от мобилни устройства, работещи с тазгодишния Android 10, който излезе горе долу по същото време, когато се появи и iOS 13.

Едва ли можем да вземем статистиките на PornHub като напълно достоверни за реалните показатели на Google, но и едва ли те са толкова далеч от истината.

Google, Yandex и защо Android смартфоните в Турция остават без приложения на Google

Защо смартфоните в Турция остават без приложения на Google

Също като при Huawei

PornHub все пак е в топ 50 на най-посещаваните сайтове и данните на сайта би трябвало да са достатъчно акуратни, за да ни дадат поне бегла представа за скоростта, с която феновете на Android получават достъп до новите версии на системата.