OnePlus е сравнително нова марка смартфони, която само за шест години успя да си спечели милиони фенове и показа, че флагманските телефони могат да струват по-малко от лек автомобил.

Тази седмица китайският производител представи OnePlus 7T - поредният смартфон с Android, който притежава всички съвременни екстри и струва колкото апарат от среден клас.

Телефонът разполага с 6.5-инчов AMOLED дисплей с честота 90Hz, подобен на този, който компанията ползва при по-скъпия си модел OnePlus 7 Pro.

Снимка 444890

Източник: OnePlus

Екранът не е огънат, но пък е с минимални рамки, а в горната му част е поместен малък модул във формата на капка, в който е вградена селфи камерата.

Сензорът за пръстов отпечатък в под екрана и е по-бърз от този при предходните модели на компанията.

На гърба на OnePlus 7T виждаме кръгъл модул с общо три камери, който напомня на този при Huawei Mate 30, но с различно разположение на сензорите.

Снимка 444891

Източник: OnePlus

Главният сензор е с 48 мегапиксела, f/1.6 бленда и оптична стабилизация. Около него са подредени 16-мегапикселова камера с широк ъгъл и нов макро режим и 12-мегапикселова камера за далечно снимане.

OnePlus 7T може да се похвали с процесор Snapdragon 855+, който видяхме и в някои от водещите модели през 2019 г. Към флагманските страни на 7T добавяме и осемте гигабайта RAM, а по отношение на паметта можем да избираме между 128GB и 256GB.

Телефонът идва и със зарядно за бързо зареждане от 30 вата, което пълни батерията от 3800mAh на 70% в рамките на само 30 минути.

Моделът ще излезе на пазара в САЩ на 18 октомври и ще струва 599 долара, а седмица преди това ще научим и каква ще е цената му в Европа.