2018 г. бе доста вълнуваща и разнообразна за пазара на смартфони, като видяхме стъпки към устройства с доста повече от две камери. Видяхме и как Huawei тръшна Samsung и Apple с новите си Mate 20 и Mate 20 Pro, но станахме свидетели и на нелоши iPhone и Galaxy модели. 

2019 г. е само на месец разстояние, а тя се очертава да бъде изпълнена с още повече новости. 

Samsung

Снимка 344560

Източник: Samsung News Room

Възможно е още през януари или февруари да видим новите Galaxy S смартфони. За момента слуховете покрай тях гласят, че ще бъдат представени в три различни модела, като най-евтиният ще е само с по една камера отпред и отзад.

Samsung Galaxy S10 - шест камери, 5G и всички останали слухове за флагмана

Samsung Galaxy S10 ще чупи рекорди

Юбилейният модел ще е наистина нещо специално

По-скъпите Galaxy S10 и Galaxy S10+ най-вероятно ще са с вграден в дисплея сензор за пръстов отпечатък и с още по-големи дисплеи.

Samsung Galaxy F - какво да очакваме от сгъваемия телефон

Kакво да очакваме от Samsung Galaxy F

Първият сгъваем телефон на Samsung ще струва доста пари

Най-интересното, което очакваме от Samsung обаче, е Galaxy F - огъващият се смартфон, който се превръща в таблет, благодарение на Infinity Flex технологията, която компанията наскоро представи. 

Huawei

Снимка 384194

Източник: Huawei

Huawei показа, че не само знае как да прави качествени смартфони, но знае и как да бъде пионер в света на Android. 

Huawei е водачът при смартфон батериите

Това е най-издръжливата батерия при смартфоните

Кой издържа по-дълго от iPhone XS Max

За P30 и P30 Pro, които ще видим през 2019 г., все още се знае твърде малко, но предвид класата на тазгодишните Huawei телефони, всички очакват моделите с нетърпение.

Huawei, Mate 20 Pro и първият AI симфоничен концерт

Как звучи Северното сияние

Когато музиката срещне технологиите

Вероятно при тях да видим още по-мощен 7-нанометров Kirin чип, както и новости при лицевото разпознаване. 

Apple

Снимка 378018

Източник: Apple

Apple притежава един от най-добрите екипи за самостоятелна разработка на чипове от ново поколение, който тази година произведе A12 Bionic, за да направи тазгодишните iPhone модели едни от най-мощните на пазара.

Очакваме, че догодина компанията на Тим Кук ще представи два нови модела, струващи над 1000 долара, както и ново устройство от класа на iPhone XR, който за момента е най-продаваният iPhone на 2018 г. 

Снимка 378019

Източник: Apple

Интересното е, че доста от разбирачите в сферата твърдят, че Apple ще пусне AR очила редом с новите телефони, но на нас ни се струва, че ще трябва да изчакаме до 2020 г., преди да видим подобен продукт.

Още дефекти при iPhone XS и XS Max

Още дефекти при iPhone XS и XS Max

Телефоните губят сигнал, а снимките им изглеждат нереални

Други интересни модели

През 2019 г. ще видим и LG V50 ThinQ, който ще е зареден с още повече AI мощ, особено що се отнася до представянето на камерата, която пък най-вероятно ще е с конфигурация от три сензора.

Снимка 380461

Източник: YouTube / LG

Най-вероятно още през февруари ще видим и новата Nokia 9, за която се говори, че ще е първият смартфон на бранда, който разполага с наистина добра камера. Чуваме, че телефонът може би ще има 7-нанометров чип, какъвто за момента има само в тазгодишните флагмани на Apple и Huawei.

LG патентова смартфон с 16 камери

LG патентова смартфон с 16 камери

Трудно е да си го представим