Huawei неслучайно успя да грабне титлата на третият най-голям производител на смартфони в света - компанията не спира да предлага иновативни и добре измислени телефони.

Тазгодишните Mate 20 и Mate 20 Pro са доста силен аргумент за качеството на работа на Huawei, а сега се оказва дори, че по-евтиният модел е и с най-издръжливата батерия на целия пазар в момента.

Колегите от Phonearena са провели тестове с най-атрактивните флагмани от 2018 г., сред които са моделите на Apple и Galaxy смартфоните.

Снимка 384208

Източник: Huawei

Излиза, че батерията на Mate 20 е не просто по-издръжлива от тази на останалите, а е много, много по-издръжлива.

При тестовете Mate 20 е издържал на цели 14 часа и 26 минути умерена работа, а вторият в класацията е iPhone XR с 11 часа и 1 минута. Това е доста голяма разлика, трябва да признаем.

При ежедневна употреба Mate 20 би трябвало да издържа спокойно по два дни - нещо, което другите скъпи смартфони много трудно могат да направят. По-скоро не могат.

Galaxy Note 9 e най-издръжливият откъм батерия модел на Samsung от тази година и може да поеме до девет часа тормоз.

LG V40 и LG G7 са доста назад - издържат по около 6 часа и 21 минути.

Huawei Mate смартфоните вдигат летвата за целия пазар

Huawei Mate вдига летвата за целия пазар

Поредното предизвикателство към Apple и Samsung от втория най-голям

Но това не е всичко за Huawei. Mate 20 е шампион и по скорост на зареждане - батерията скача от 0% до 100% за 98 минути, ако телефонът е на зарядно.

Най-скъпият модел на Apple iPhone XS Max пълни батерията си за цели 209 минути - несравнимо по-бавно от телефона на Huawei.