Редица компании, начело с Meta, разработват усилено джаджи и софтуер за т.нар. метавселена, за която се говори, че тотално ще промени начините ни на взаимодействие с други хора и технологии. 

Meta, Horizon Worlds и ще можем ли да влизаме в метавселената през смартфон или компютър

Ще влизаме ли в метавселената и от смартфона си

VR очилата са само един вариант

Метавселената е все още в зародиш, но обещанията, които ни дават технологичните гиганти, звучат изключително впечатляващо.

Тази седмица Meta сподели 30-секундно видео, в което ни дава да нейната визия за метавселената и какво ще представлява тя. 

Във видеото виждаме VR очила, които са доста по-компактни и футуристични от всички настоящи модели на пазара. 

В кадрите виждаме как хирурзи ще могат да тренират за истински операции чрез въпросните очила и специални напръстници, които симулират реален допир. 

Очевидно метавселената ще превземе и класните стаи и по много реалистичен начин ще можем да наблюдаваме деленето на клетки например. 

Снимка 577933

Източник: YouTube / UploadVR

От клипа също така разбираме, че чрез метавселената ще можем да присъстваме и да съпреживяваме исторически събития така, както са се случили те в действителност. 

Трудно е да си представим какво няма да можем да правим в дигиталния свят, тъй като възможностите му наистина изглеждат безгранични.

Apple, метавселената и какви са плановете на компанията за виртуалния свят

Ще влезе ли и Apple в метавселената

Apple има съмнения за вселената на Facebook

Големият въпрос, който вече мнозина задават, е доколко тази повсеместна дигитализация и виртуализация на човешкия свят ще отнеме от това, което днес ни прави хора.