Само преди няколко дни Google обяви Pixel Fold, но първия сгъваем модел на компанията има доста да наваксва пред безспорния лидер в този сегмент - Samsung Galaxy Z Fold, чиято пета версия очакваме да видим през юли. 

Google Pixel Fold и всичко за първия сгъваем смартфон на компанията

Google Pixel Fold дебютира с висока цена и много екстри

Един красив и надежден телефон

В рамките на няколко години корейският гигант извървя доста дълъг и “паянтов” път, докато стигне до Fold 4, който впечатлява със завидна здравина и цяла вселена от екстри и функции. 

Един от въпросите, които стоят пред феновете на модела, е доколко Samsung ще промени вече установената и работеща визия на модела с предстоящия негов вариант. 

Снимка 618212

Източник: OnLeaks

Наскоро изтекли дигитални изображения, както и появила се снимка на прозрачен калъф за Fold 5, показват, че компанията ще заложи на максимата “ако нещо работи добре, не го променяй”.

От кадрите виждаме един доста сходен на предходния модел смартфон, който обаче ще може да се похвали с по-тънък корпус. 

Снимка 618213

Източник: OnLeaks

Предполага се, че пантата ще остане същата като при Fold 4, просто защото работи доста добре. 

Все пак очакваме, че Fold 5 ще е оборудван с чипсета, който видяхме и при Galaxy S23, а именно Snapdragon 8 Gen 2, съпроводен от LPDDR5X RAM и UFS 4.0 вградена памет. 

Снимка 618214

Източник: Twitter / IceUniverse

Снимката на прозрачния калъф, потвърждава, че камерата също ще остане непроменена, поне що се отнася до начина на подредба на сензорите на гърба на устройството. 

Бил Гейтс, Samsung Galaxy Z Fold 4 и кой е новият телефон, който ползва милиардерът

Кой е новият телефон, който ползва Бил Гейтс

Неслучаен ъпгрейд

Спекулира се, че те ще включват 50-мегапикселов главен сензор, 12-мегапикселов сензор с широк обектив и 12-мегапикселова камера с телефото обектив, но ще трябва да изчакаме още около два месеца, за да видим точно какво ни е приготвила Samsung.