Говори се, че пазарът на очила със смесена реалност ще добави още един член към списъка, наречен Huawei Vision, който ще влезе в директна конкуренция с Apple Vision Pro.

Apple Vision Pro и първи впечатления от очилата за AR/VR

Apple Vision Pro - бъдещето е тук и изглежда странно

Очилата за AR/VR променят всичко

За да вдигне летвата и да привлече повече клиенти, продуктът на Huawei не само е значително по-лек, но и двойно по-евтин.

Както се съобщава от Huawei Central, бившият маркетинг директор на Meizu, Ли Нан, е заявил, че конкурентът на Apple Vision Pro тежи 350 грама, което е доста по-малко от теглото на Vision Pro от 600 грама.

Снимка 622057

Източник: Apple

Твърди се също, че Huawei Vision разполага с 4K Sony micro-OLED панели, потенциално предоставяйки същото завладяващо изживяване като Apple Vision Pro.

На хартия и двете устройства изглеждат сходни по хардуерни спецификации, но едно задълбочено сравнение показва, че това не е така.

Huawei Vision например най-вероятно няма да има EyeSight, което е функция на Apple Vision Pro, която симулира очите на потребителя, така че другият човек да може да ги вижда и взаимодейства с тях.

Снимка 622058

Източник: Apple

Друга област, в която Apple Vision Pro вероятно ще има предимство, е комбинацията от чипсети M2 и R1.

Слухът твърди, че Huawei възнамерява да използва своите собствено разработени чипове за AR очилата си, но не виждаме как компанията ще премине отвъд Kirin 9000S.

Varjo XR-4 - новите VR oчила, които ще се конкурират с Apple Vision Pro

Финландците, който предизвикват Apple

По-добри ли са Vision Pro на Apple

Засега не става ясно кога бихме могли да очакваме появата на Huawei Vision, но пък според обявената информация хедсетът ще е двойно по-евтин от този на Аpple.