Вчера GoPro представи най-новите си екшън камери в лицето на GoPro Hero8 Black и GoPro MAX, които за пореден път ни убеждават, че компанията владее индустрията по-добре от която и да е друга марка.

GoPro Hero8 Black

Снимка 445702

Източник: GoPro

Голямата новина при Hero8 Black е, че камерата е с променен дизайн, който позволява бързо и лесно включване към микрофони, външни екрани и стойки.

Камерата разполага с още по-добра стабилизация от тази при Hero7 Black, наречена HyperSmooth 2.0, която в промо видеото изглежда абсолютно нереално.

12-мегапикселовият сензор е с подобрени HDR възможности, осигуряващи страхотно качество на изображенията при слаба светлина.

Към Hero8 Black могат да бъдат добавени цял комплект екстри под общото название "Mods", които включват малък триножник с вграден микрофон на цена от 80 долара, външен екран, който може да се завърта към снимащия на същата цена и LED светкавица с 200 лумена, която струва 50 долара.

Цената на самата камера пък е 400 долара, което е напълно в рамките на очакваното.

GoPro MAX

Снимка 445701

Източник: GoPro

Новият GoPro MAX е наследник GoPro Fusion и предлага 360-градусово заснемане при резолюция от 5.6К.

И този модел разполага със страхотна стабилизация, която обаче се нарича Max HyperSmooth. Дали е по-добра от тази на Hero8 Black - засега не знаем.

Камерата изглежда доста атрактивна за влогърите, тъй като разполага с екран за обратно виждане и общо шест микрофона.

GoPro MAX е по-скъп от Hero8 Black и струва 500 долара.

Предварителните заявки и за двата модела вече са отворени, като доставките на Hero8 Black ще започнат на 15 октомври, а тези на MAX модела - на 24 октомври.