Съвсем скоро след представянето на новите и стилни смарт часовници Venu 3 и 3S, Garmin представи и чисто нова серия Vivoactive 5 - цели четири години след излизането на последните Vivoactive 4.

Garmin Venu 3, Venu 3S всичко за новите смарт часовници

Garmin Venu 3 и 3S - по-скъпи, но с причина

Със значителни подобрения

Една от големите изненади е, че новите часовници ще са по-евтини от предшествениците си и ще се продават на цени от 300 долара.

Vivoactive 5 също така ще е наличен само в размер от 42 мм и изглежда някак по-компактен и събран в сравнение с Vivoactive 4S.

Снимка 634698

Източник: Garmin

Tънкият и лек Vivoactive 5 идва със значително по-слабо изразен панел, направен от анодизиран алуминий.

Но най-впечатляващият ъпгрейд на Vivoactive 5 несъмнено е 1.2-инчовият AMOLED сензорен екран, вдъхновен от серията Venu, който поддържа Always-On функция и същевременно предлага резолюция от 390 x 390 пиксела.

Въпреки по-хубавия и взискателен от към енергия дисплей, Garmin е успял да удължи батерията на устройството от осем до цели 11 дни.

Снимка 634699

Източник: Garmin

Ако включим GPS обаче, животът на батерията ще се скъси до едва 21 часа, което все пак е по-добро представяне от това на водещи и по-скъпи модели като Apple Watch например.

Снимка 634700

Източник: Garmin

Подобно на Venu 3 (който също е по-скъп), най-новият смарт часовник на Garmin може автоматично да открива и следи дрямки през деня в допълнение към нощния сън, като същевременно следи и всичко останало - от нивата ни на енергия до насищането на кръвта с кислород, нивата на стрес, дишане, хидратация и пулс през цялото денонощие.

Watch Pro на CMF by Nothing - кога да очакваме новия смарт часовник

Кога да очакваме първия смарт часовник на Nothing

На доста достъпна цена

В крайна сметка най-значимата разлика с Venu 3 е отсъствието на микрофон, а от там и на възможността да провеждаме разговори, но ако можем да се разделим с това изискване Vivoactive 5 безспорно изглежда по-лесен и достъпен избор.