До представянето на следващия iPhone остават доста месеци, но детайли около тринадесетата генерация телефони на Apple лека по лека започват да изплуват в мрежата.

По данни на Wedbush Apple подготвя 25% повече бройки спрямо iPhone 12, което ни навежда на мисълта, че компанията също така готви атрактивни промени, които ще убедят повече хора да закупят iPhone 13.

Очаква се Apple да запази цялостния дизайн на iPhone 12, но да промени прореза в горната част на екрана, който продължава да изглежда по един и същ начин няколко години подред.

Снимка 524833

Източник: iStock

Тази година компанията най-вероятно ще намали размера му и ще измести слушалката над него, казват източници от производствената линия на Аpple, цитирани от Tom's Guide.

Лицето на телефона може би ще претърпи още една значителна промяна и тя ще касае опреснителната честота на екрана, като този път тя ще е 120Hz.

През януари тази година компанията получи патент за екрани със 120Hz, 180Hz и 240Hz, които е много възможно да видим в тазгодишните модели iPhone и iPad.

Снимка 524832

Източник: iStock

Третата новост, която iPhone 13 ще предложи, засяга задната камера. Възможно е да видим изцяло нов сетъп от сензори, както и изцяло обновена широкоъгълна камера.

Според Макс Уейнбах от YouTube канала EverythingApplePro селфи камерата също ще предложи значителни промени.

По негови данни Apple планира да внедри LiDAR сензор и в предната част на телефона, който би спомогнал за много по-детайлно и качествено представяне на селфи камерата.

Снимка 524834

Източник: iStock

За момента обаче всички тези твърдения са в сферата на слуховете, тъй като от Apple не са потвърдили или отрекли нито едно от тях.

iPhone и проблемите с избледняването на рамката и загубата на цвят

Какво не му е наред на iPhone 12

Черна точка за дизайна

В месеците до септември (или октомври), когато ще бъде представен телефонът, със сигурност ще успеем да отсеем по-достоверните от тях, както и да научим доста повече за новостите в iPhone 13.