Внедряването на LiDAR сензор в Pro вариантите на iPhone 12 бе една от най-коментираните новости при последните смартфони на компанията.

Apple, iPhone 12 и кои са силните и слабите страни на модела

Големите плюсове и минуси на новия iPhone 12

Телефонът е страхотен, но има още какво да се желае

Както вече знаем, технологията позволява изключително прецизно разпознаване и картиране на околната среда, което я прави подходяща за цял спектър от индустрии и технологии.

LiDAR е неделима част от автономните автомобили и играе важна роля в работата на сателитите, с които опознаваме космоса.

Снимка 472146

Източник: Apple

Изглежда обаче, че технологията е на път да се превърне и във важна част от продуктовото портфолио на Apple през 2021 г. отвъд по-скъпите модели iPhone.

По данни на DigiTimes, Apple планира да внедри LiDAR не само в iPhone 13 Pro, но и в по-евтините варианти на следващата генерация iPhone.

Нещо повече - говори се, че тя ще е и основен компонент в очилата с добавена реалност, които знаем, че компанията готви от години.

Снимка 500700

Източник: Apple

Анализаторът Минг-Чи Куо, който често се оказва прав в прогнозите си за предстоящи джаджи, наскоро съобщи, че е възможно да видим Apple Glass още тази година.

Преди няколко месеца Куо разкри, че Apple подготвя пускането на очилата си за 2022 г., но по негови данни дебютът им ще бъде изтеглен за настоящата година.

Apple, AR очилата и какво можем да очакваме от тях

Apple мисли и за очите ни

AR очилата на компанията са почти готови

Apple има три-годишен договор със Sony за доставка на LiDAR сензори, който изтича през 2023 г., а това означава, че дотогава е възможно да видим и още продукти на компанията, които разчитат на технологията.