Възможността Apple да пусне AR oчила е вълнуваща за всеки технологичен фен, независимо дали сме от страната на Android, или тази iOS.

От години се говори, че Купертино работи по подобна джаджа, а наскоро публикувани данни от The Information сочат, че компанията е доста близо до завършен продукт.

Става ясно, че стъклата - най-важната част от AR очилата, са готови да излязат от прототипната си фаза и да влязат в тестово производство.

Снимка 487816

Източник: iStock

Според изложените данни, стъклата използват подобна технология на тази в 3D очилата, чрез която се създава усещане за допълнително пространство и дълбочина.

Материалите, от които са направени въпросните стъкла, засега не са известни, но очевидно става дума за компоненти, съставени от много и невероятно тънки слоеве пластмасови покрития, слепени заедно.

Apple, новият патент за сгъваем iPhone и какво разкрива той

Сгъваемият iPhone, който не е съвсем сгъваем

Всичко е на ниво експерименти

С тяхното производство е нагърбен дългогодишният партньор на Apple - Foxconn Technology, а задачата сега ще е да се създаде устойчив и гладък производствен процес на стъклата.

Снимка 487815

Източник: GettyImages

Очакванията са, че до края на 2022 г. Apple ще пусне собствен AR хедсет, а през 2023 г. ще видим и олекотени AR очила, подобни на Google Glass, но далеч по-способни.