По време на ежегодната конференция WWDC в началото на юни очакваме да видим поредната актуализация на мобилната система iOS - седемнадесета по ред, както и следващите версии iPadOS и macOS. 

Капанът с USB-C, който Apple ще заложи на ЕС с iPhone 15

ЕС спечели битката, но Apple явно ще спечели войната

Какво ново около порта на раздора

До представянето не остава твърде много време и съответно в мрежата започнаха да се появяват изтекли материали относно новостите, които iOS 17 ще внесе в iPhone. 

Тази седмица Twitter профилът analyst941 публикува цял куп вълнуващи детайли около системата, като обяви, че тя ще е достъпна за всички модели, които поддържат iOS 16. 

Снимка 603547

Източник: Apple

Основен фокус в системата ще бъде обогатяването на Dynamic Island с множество софтуерни подобрения. 

Този ход се очаква да тласне продажбите на предстоящите iPhone 15 и 15 Plus модели, които също ще разполагат с Dynamic Island.

Търсенето чрез Spotlight и търсенето като цяло също би трябвало да получат голям ъпгрейд във функционалността си.

Снимка 614448

Източник: Apple

Вероятно най-интригуващата нова функция биха могли да бъдат така наречените „Активни уиджети“, които ще представляват интерактивни уиджети с бутони, плъзгачи и други елементи, с които може да се взаимодейства.

Always On Display, който в момента се предлага само от iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, също ще получи някои нови функции и подобрения.

Филтрите за режим на фокусиране, които позволяват да създаваме специфични правила за известия и други аспекти на iOS, са в списъка на функциите, които ще бъдат подобрени.

Снимка 614447

Източник: Apple

Друга важна част от iOS, приложението за управление на камерата, също може да претърпи множество промени, най-вероятно по отношение на интерфейса и неговото оформление. 

Те обаче може да са налични само за серията iPhone 15, тъй като се очаква iPhone 15 Pro и Pro Max да притежават още един основен ъпгрейд на камерата на iPhone.

Apple, iPhone 14, iPhone 14 Plus и новият жълт цвят, в който ще се предлагат устройствата

Новият изненадващ цвят на iPhone 14 и iPhone 14 Plus

От Apple винаги готвят изненади

Със сигурност в предстоящите седмици и месеци ще научаваме все повече както за софтуера, така и хардуера, с които ще ни изкушават моделите от серията iPhone 15 тази есен.