Apple от години патентова изцяло стъклени версии на някои от джаджите си, а наскоро подобен патент бе издаден от Американския патентен офис за стъклен iPhone, изцяло покрит от екрани.

Apple Car - колата пристига през 2025 г. без волан и педали

Apple Car идва през 2025 г. без волан и педали

Apple “настъпва газта”

В патентните рисунки се вижда ясно, че устройството представлява един голям екран, който може да показва съдържание и да бъде управляван от която и да е от шестте страни на устройството. 

Снимка 554604

Източник: USPTO

Може би това е истинското лице на Infinity екраните, които виждаме под една или друга форма в някои смартфони през последните години. 

За момента обаче те се “разливат” само до страничните рамки. 

Още по-интересното е, че телефонът се разглобява, като в долната му част виждаме подвижен модул, който може да бъде премахнат, но не е ясно каква функционалност би осигурил той. 

Снимка 554603

Източник: USPTO

Потенциалните проблеми пред реализацията на този патент са доста, като на първо четене ни изникват здравината на стъклото и теглото на устройството. 

Стъкленият корпус със сигурност би бил по-тежък от алуминиевия, но е възможно Apple да разполага със специално подсилено и същевременно олекотено стъкло, за което все още не знаем.

Снимка 554605

Източник: USPTO

Проблемът с отпечатъците, оставащи по стъклото, както и ниското сцепление също са потенциални пречки. 

Apple iPhone 12 и проблемът със слушалките в някои смартфони

Apple призна - в iPhone 12 има дефект

Предлага безплатен ремонт

В крайна сметка това е само патент и не знаем нито кога, нито дали, нито пък точно как може той да се материализира в реален продукт за масовия пазар.