Без волан и педали ще се появи първият електромобил на Apple още през 2025 г., съобщи Bloomberg в края на седмицата.

Apple Car, Project Titan, специалната батерия и кога колата ще влезе в производство

Кога започва производството на Apple Car

Изненадите, които Apple ни готви

От доклада също така става ясно, че колата, която Apple нарича Project Titan, ще може да се движи без никаква намеса от човешка страна.

Първоначално обявеният период за създаването на Apple-мобила бе в диапазона на пет до седем години, но ето, че Тим Кук и хората му някак се успели да го скъсят до около четири от днешна дата. 

Снимка 554140

Източник: LetsGoDigital

Новината се прие от пазарите като ясен знак, че проектът се развива успешно и доведе до незабавен скок в акциите на компанията с 3% и нов рекорд за цената им - 158.40 долара за акция. 

От разкритията на Bloomberg научаваме, че чипът за автономно управление е готов и по него са работили същите хора, които са разработвали и чиповете в iPhone, iPad, Mac и т.н.

Той е определян като най-мощният чип, създаван от Apple до момента, което звучи доста обещаващо. 

Снимка 496772

Източник: Twitter / Tesla

Именно технологията за автономно навигиране и управление е това, което в момента отличава сегашния лидер Tesla и й дава отчетлива преднина пред останалите на пазара.  

Крайната цел на Apple е да превърне автомобила си в своеобразно продължение на хола ни, в което всички седалки са обърнати една към друга, като столове около маса, но вместо маса в центъра е поместен футуристичен iPad.

Все още обаче знаем доста малко за дизайна и способностите на автомобила, като за момента разчитаме само на концептуални и компютърно генерирани кадри. 

Tesla Roadster, Илон Мъск и за кога се отлага пускането на пазара на автомобила

Лоши новини за Tesla Roadster

Ще има недоволни, но няма друг начин

Изтеклите до момента данни за него обаче не оставят никакво съмнение, че ще е безупречен и има шанс да превърне Apple в достоен конкурент на Tesla.