Ето нещо, което не виждаме или чуваме всеки ден. Наскоро в уебсайта си Apple призна, че “много малък процент” от бройките на iPhone 12 и iPhone 12 Pro имат дефект в говорителите и може би се нуждаят от ремонт.

При някои модели, произведени между октомври 2020 г. и април 2021 г., има проблем със слушалката и от нея не излиза звук, когато получаваме или правим обаждания. 

Снимка 554453

Източник: iStock

Той може да бъде отстранен съвсем безплатно, казва Apple, стига от покупката на телефона да не са минали повече от две години. 

Припомняме, че iPhone 12 излезе на 23 октомври миналата година, така че шансът много потребители да бъдат лишени от безплатен ремонт е малък. 

Apple предлага три варианта за действие от страна на потребителите с дефектни устройства, като на нашите ширини адекватен е само първият. 

Снимка 554454

Източник: iStock

За да отстраним проблема, трябва да занесем телефона си до оторизиран сервиз на Apple, каквито има в големите градове в страната, и те ще поемат щафетата. 

На запад потребителите могат да запазят час в някой от официалните магазини на Apple или да изпратят телефона си директно по пощата към централен офис на компанията. 

Apple Self Service Repair и кога ще можем да поправяме продуктите на компанията сами

Кога и как ще можем да поправяме iPhone и Mac сами

Крайно време беше

Във всеки случай Apple препоръчва преди това да направим бекъп на информацията в телефона си.