Още преди няколко години се заговори, че Apple подготвя собствен контролер за игри и дори собатвена конзола, но така и не видяхме такива продукти.

Apple, LG, сгъваемите устройства и кога Apple ще пусне такива

Новата категория продукти, която готви Apple

Кога да ги очакваме

Вместо това компанията заложи на развитието на онлайн платформата за игри Apple Arcade, но може би амбициите й за физически гейминг продукт не са отшумели. 

Наскоро Patently Apple разкри, че технологичният гигант е получил патенти за контролери за игри, които биха могли да работят съвместно с iPhone и iPad. 

Снимка 570314

Източник: Patently Apple

Патентите описват няколко разновидности на контролер, като една от тях откровено напомня Joy-Con контролера на Nintendo, който е съставен от две части. 

В случая на Apple тези две части биха могли да се прикрепят към iPhone в хоризонтално и вертикално положение или към iPad, изправен вертикално.

Снимка 570315

Източник: Patently Apple

Друг вариант е контролерът да е внедрен в специален калъф за iPhone, оборудван с бутони и малък екран. 

Снимка 570316

Източник: Patently Apple

Третият вариант предвижда създаването на цялостен безжичен контролер, подобен на тези на Xbox или PlayStation, като при него дори е предвиден LED индикатор за входящи обаждания и съобщения. 

Samsung, Oppo и как двете компании започват да следват примера на Apple и да разработват собствени чипове

Samsung и Oppo тръгват по стъпките на Apple

Затварят цикъла

Засега е от Apple не са коментирали патентите и нямаме ясна индикация кога и дали наистина те ще се материализират в истински продукти.