Сексът е начин както да се възпроизвеждаме, така и да си доставяме удоволствие. Освен хората, само делфините и шимпанзетата от вида бонобо имат привилегията да правят секс за кеф.

В някои страни практиките се различават от други, което води до констатирането на доста интересни факти. Ето най-любопитните от тях:

В настоящия момент 65 000 души правят секс. Това се предполага от факта, че ежедневно над 100 милиона двойки правят секс.

Исландия е страната, в която девствеността се губи най-рано. Средната възраст, на която това става, е 15.6 години. Водещ фактор за сексуална задоволеност навсякъде е взаимното уважение.

Снимка 238953

Въпреки това, едва 44% от населението на Земята споделя, че е задоволено. Нигерийците са най-задоволената нация. Оказва се, че до 67% от поданиците там се определят като напълно доволни от сексуалния си живот.

В същото време най-много оргазми получават италианците, мексиканците и испанците. Може би това е и причината именно италианците да бъдат определени като най-страстните любовници в света.

Най-малко удоволствие пък получават китайците. Ако някога сте се чудили в коя страна се прави най-много секс, то това е Гърция.

До 78% от двойките там правят секс редовно, поне по веднъж седмично. В същото време най-слабо активни в сексуално отношение са тайландците.

Сред секс странностите в света на първо място безспорно се нарежда факта, че ако в Индия се осмелите да си купите секс играчка, ви грозят до две години затвор.

В световен мащаб пък съществуват около 4.2 милиона порно сайтове, чиито брой постоянно нараства. Над 90% от австралийците са приемали за кураж алкохол и наркотици при първия сексуален акт, съобщава ezine.bg.

Снимка 238951