Някой ден историците ще гледат назад и ще тънат в недоумение как е било възможно най-силните мъже в началото на XXI век да използват котешки емоджита, за да се закачат един с друг в платформа, която е достояние на целия свят.

В началото на седмицата милиардерът Илон Мъск обвини Джеф Безос, най-богатият човек на планетата, че копира идеите и проектите му, като съобщението в Twitter бе съставено само от думата "copy" и емоджи на котка. 

На разговорен английски "copycat" се превежда като имитатор или подражател, а на езикът в социалните мрежи думата очевидно е съставена от букви и картинка.

Джеф Безос, Макензи Безос и колко пари ще получи съпругата на милиардера след развода

Стана ли Макензи Безос най-богатата жена на планетата

Каква е ситуацията след развода

Закачката на Мъск идва малко след като компанията Amazon на Джеф Безос обяви, че също като SpaceX планира да изстреля хиляди сателити в орбита с благородната цел да достави супер бърз интернет до някои изолирани кътчета на Земята.

Както добре знаем, Мъск съобщи още през ноември миналата година, че компанията му SpaceX възнамерява да изпрати 11943 сателита в близкия космос със същата цел. Два от тях бяха изстреляни пробно още през февруари тази година.

Това не е първият път, в който Мъск се заяжда с Безос в мрежата с претекст, че вторият копира идеите на първия.

През 2015 г. Безос определи изстрелването и контролираното приземяване на вече използвана ракета като изключително рядко явление.

Мъск веднага "захапа" и припомни на Безос, че SpaceX вече има 6 подобни полети, осъществени три години по-рано.

Може би в крайна сметка XXI век ще бъде запомнен като период, в който силните на деня буквално са мерели ракетите си в Twitter.

Джеф Безос, Blue Origin и как милиардерът вижда Космоса след години

Как Джеф Безос ще превземе Космоса

Доста смели мечти