Голямата звезда на световната поп сцена Джордж Майкъл почина от сърдечна недостатъчност в дома си навръх Коледа. Той беше на 53 години.

Почина легендата Джордж Майкъл

Почина легендата Джордж Майкъл

Британската поп звезда си отиде на 53-годишна възраст

През последните години изпълнителят имаше много здравословни проблеми. През 2008-ма дори се появиха информации, че Джордж Майкъл, който не криеше своята хомосексуалност, е болен от СПИН. Шокираща новина, която така и не получи официално потвърждение от звездата. Той обаче беше посветил последната част от живота си да помага на организации, които защитават правата на ХИВ-позитивни и гейове, а също така беше преустановил своята активна музикална кариера.

До фаталния край на певеца, който беше на едва 53 години, се стигна след много бурен живот. След дългогодишни спекулации за сексуалната му ориентация, Майкъл официално разкри, че е гей, след като беше арестуван да прави секс с мъж в тоалетна в Бевърли Хилс през 1998 г.

След разкритието, той направи големия си хит "Outside", в който е изобразена сцената от публичната тоалетна, както и други моменти на еднополова любов.

10 емблематични песни на Джордж Майкъл (ВИДЕО)

10 емблематични песни на Джордж Майкъл (ВИДЕО)

Певецът почина навръх Коледа

През октомври 2006 г. Джордж се призна за виновен за шофиране под влияние на наркотици. През 2008 г. певецът беше хванат с притежание на сериозно количество дрога, включително хероин и кокаин.

Снимка 269887

Източник: GettyImages

През 2010 г. изпълнителят влезе в затвора за 8 седмици, след като отново пиян и дрогиран се заби с колата си във витрина на магазин в Лондон.

Бившият член на дуета Wham!, с който Джордж Майкъл стана световно известен през 80-те, Андрю Риджли написа, че сърцето му е разбито:

Снимка 269883

Журналистът Мартин Фрай от ABC написа, че е опустошен от новината:

Снимка 269880

Сър Елтън Джон сподели снимка с приятеля си:

Снимка 269882

Снимка 269881

Дюран Дюран, Мадона, Роби Уилямс, Бой Джордж и много други звезди от музикалния свят написаха съболезнованията си в социалните мрежи. Те припомниха, че Джордж Майкъл е поредната голяма звезда, след Принс и Дейвид Боуи, които през тази година ни напуснаха.