Въпреки имиджа си на покорител на женски сърца, се оказва, че звездата от хитовия филм "Здрач" всъщност е притеснителен относно външния си вид.

Младият актьор заяви, че се срамува от голотата по принцип, а що се отнася до самия него това било "тема табу".

На въпроси на журналисти кога ще се реши да се съблече пред камерата, Патинсън отговаря, че би снимал гола сцена само в случай, че ролята наистина му харесва и това е задължително за общото внушение.

"В основата на решението ми зависи дали ролята ми допада. Ако сметна, че си заслужава бих се съблякъл. За съжаление обаче много от моите почитателки ще останат разочаровани, защото имат прекалено големи изисквания към тялото ми", коментира Робърт.

Въпреки че при определени обстоятелства е готов да се съблече пред камерата, Робърт Патинсън си признал, че голотата много го притеснява.

Той споделил, че му е било много некомфортно да се снима в по-фриволни сцени, като тези в един от последните му филми Little Ashes, където играе ролята на младия Салвадор Дали, съобщава.

"Беше много странно, защото испанците са много освободени хора, за разлика от англичаните.

Когато бях малък, видях как баща ми си облича банския и толкова се притесних, че ми беше трудно да го погледна в очите", издал Патинсън.