Принц Хари направи тежко разкритие в коментар за Daily Mail. Малкият син на принц Чарлз и покойната Даяна заяви, че никой от кралското семейство не иска трона - нито Чарлз, нито Уилям.

В последно време Хари стана едно от най-известните лица в кралското семейство, като много напомня на британците за откритата и емоционална Даяна. Преди време той разкри как му се е отразила загубата на майка му.

Принц Хари разкри за нервен срив след смъртта на Даяна

Принц Хари разкри за нервен срив след смъртта на Даяна

Принцът наруши традицията на мълчание в кралското семейство, особено когато се отнася за проблеми

Тогава Хари сподели, че е преживял много трудно смъртта й, като са го заставили да участва в процеси, които са тежки за всяко дете. "Как можеш да накараш 12-годишно дете да върви зад ковчега на майка си пред очите на милиони?", риторично попита Хари. 

Той никога не е криел, че изобщо не иска да "работи" крал, а сега намекна, че всъщност никой от семейството му не иска да сложи тежката корона на Елизабет втора. Той разкри, че брат му Уилям много обича да ходи на пазар сам и понякога тежко понася, че постоянно го снимат. 

"Монархията в момента е силна и искаме да продължим положителната атмосфера, която кралицата постигна за повече от 60 години на трона. Ние обаче няма как "да влезем в обувките й", каза още метафорично Хари.

Принц Уилям призова за край на мълчанието в кралското семейство

Принц Уилям призова за край на мълчанието в кралското семейство

Престолонаследникът подкрепи брат си Хари след разкритието му, че години наред се е мъчил да преодолее последиците от трагичната смърт на майка им

Той подчерта, че двамата с брат му са силно ангажирани с модернизирането на британската монархия.

Хари разказа още, че 91-годишната Елизабет ги е помолила да отделят достатъчно време и да помислят над въпроса кой от тях би станал крал или кралица. "Смятам, че всеки от нас ще изпълни всичките си задължения, когато му дойде времето", смята малкият син на първия престолонаследник - принц Чарлз.