Сблъсъкът между Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър по-рано този месец завинаги ще остане в историята на UFC като един от най-горещо очакваните. Като един от най-обсъжданите - също.

Нурмагомедов не остави място за съмнение кой е по-добрият от двамата и засрами Макгрегър по начин, който не бяхме виждали досега.

Още по време на пресконференцията след мача, на която Макгрегър изобщо не се появи, Хабиб заяви, че не вижда защо всички го нападат за избухването му и скачането в публиката, предвид не толкова отдавнашните деяния на Макгрегър.

Защо Конър Макгрегър нападна автобуса на Нурмагомедов

Защо Конър Макгрегър нападна автобуса на Нурмагомедов

Какво е мнението на други UFC бойци

Оттогава руснакът използваше всяка медийна изява, за да припомни на всички как Конър нападна автобуса, в който се возеше Хабиб, и нанесе травми на други ММА състезатели.

Хабиб не пропуска да напомня, че Макгрегър месеци наред сипеше словесни нападки спрямо религията, произхода, външността и семейството му.

Макгрегър отърва затвора. Ще се бие ли с Нурмагомедов и кога

Кога може да се случи двубоят на Макгрегър и Нурмагомедов

Макгрегър отърва затвора

Наскоро обаче в интервю за RT, руснакът разказва, че нападението през април, в което Макгрегър замери автобуса с количка за пазаруване, е било инсценирано от UFC.

Хабиб разказва, че по време на случката автобусът на UFC е спрял и дори е дал назад, за да има време за безчинствата на Макгрегър.

В същия ден Нурмагомедов е бил наел отделен автобус за него и екипа му, но от UFC са го задължили да се вози сам с останалите състезатели.

Хабиб, Дана Уайт и Конър по време на пресконференцията преди UFC 229.

Източник: GettyImages

Хабиб, Дана Уайт и Конър по време на пресконференцията преди UFC 229.

"Не мога да обвиня, че UFC стои зад нападението, но съм убеден на 70%, че е така", казва рунакът пред RT.

Той допълня, че Макгрегър е бил съпровождан от PR eкипа си, който дори е снимал цялата случка.

Мелето, което избухна веднага след края на мача в залата и по улиците на Лас Вегас, завърши с наказания за Нурмагомедов, чийто хонорар (2 млн. долара) все още не е освободен от спортната комисия.

Хонорарът на Макгрегър (3 млн. долара) бе освободен няколко часа след мача.

Нурмагомедов смачка Макгрегър и подпали Вегас

Как Нурмагомедов подпали Вегас

Мачът, който ще помним дълго време

Ирландецът многократно е бил наричан "златната кокошка" на UFC, заради печалбите, които мачовете му носят на компанията на Дана Уайт, президентът на първенството.

Дана Уайт и Хабиб Нурмагомедов по време на пресконференцията преди мача с Макгрегър.

Източник: GettyImages

Дана Уайт и Хабиб Нурмагомедов по време на пресконференцията преди мача с Макгрегър.

Не бихме се изненадали, ако случката от април действително е маркетингов трик, с който да се привлече още по-голяма аудитория за мача Нурмагомедов-Макгрегър. 

Конър, изглежда, изобщо не се впряга от коментарите на Нурмагомедов, а наскоро отнесе доста шеги, заради нелепо хвърлена футболна топка, които също отигра с увереност. 

Независимо от самочувствието, което показва в мрежите, Макгрегър със сигурност не е в най-добрия период от живота си, а титлата в лека категория изглежда твърде недостижима за него към този момент. 

Конър Макгрегър се изложи и във футбола

Как Конър Макгрегър се изложи и във футбола

Ирландецът пак стана за смях