Ковчегът с тялото на Майкъл Джексън пристигна в "Стейпълс сентър", след като приключи частната церемония с близките му, която се систоя на гробището Forest Lawn, който побира 1000 души.

Преди началото на церемонията в "Стейпълс сентър" Смоуки Робинсън прочете от подиума прощални слова, с които последна почит на певеца отдадоха Даяна Рос и Нелсън Мандела.

20 000 души присъстваха в залата.

Златният ковчег на Майкъл Джексън бе положен на сцената след като ескортът включващ ролс-ройси и кадилаци, които го транспортираха до Стейпълс сентър.

Пастор Луис Смит се обърна със слова към публиката преди Марая Кери и Трей Лорънс да изпълнят песента на Jacksons 5 от 1970 "I'll Be There."

Бери Горди нарече краля на поп музиката Джексън „най-великият артист живял някога".

"Колкото повече си мисля за Майкъл Джексън, толкова повече чувстам, че титлата  Краля на поп музиката не е достатъчна за него.", каза Горди.

„Той беше воден от жаждата да се учи, да бъде на върха, да бъде ная-добрият. Той първо вдигаше летвата и след това я чупеше."

По-рано днес вчера негови фенове се събраха в Лос Анджелис, където  да наблюдават прощалната церемония на огромен екран в "Нокиа тиатър".

На церемонията в „Стейпълс център" присъстваха Стиви Уондър, Марая Кери, Джон Майер, Лайонъл Ричи, Смоки Робинсън, Ъшър, Кобе Браян, Дженифър Хъдсън, Брук Шийлдс и много други.