Въпреки че от години е извън ринга, някогашният световен шампион по бокс Майк Тайсън все още е сред най-респектиращите и разпознаваеми знаменитости.

Освен с изключително тежката си ръка, Тайсън е известен и със склонността си да харчи за лъскави коли, имения и екзотични екстри. 

Както преди време стана ясно от филма "Последният ергенски запой", боксьорът е горд собственик на истински тигър, но това, което не стана ясно във филма, е, че тигрите всъщност са три. 

Наскоро Тайсън взе участие в подкаста на Джо Роган, където разкри как и защо се с сдобил с животните.

Оказва се, че боксьорът е бил в затвора, когато е придобил бенгалските тигри.

Човекът, който отговарял за многобройните луксозни возила на Майк, му се обадил, за да му каже, че техен общ приятел дължал на боксьора пари за коли, които все още били в паркинга на Майк. 

View this post on Instagram

Touché @danawhite

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on

Той предложил на Тайсън да изтъргуват колите на въпросния длъжник срещу коне, лъвове или тигри. Майк бил адски впечатлен от възможността да се вози във ферарито си с тигър до себе си и бързо се съгласил на покупката.

Всеки от тигрите е струвал по 70 000 долара, а общата им издръжка е възлизала на 12 000 долара на месец.

Шампионът признава, че тогава е бил млад и безразсъден и е харчел непрестанно за подобни нестандартни каузи. Въображението далеч не ни стига, за да си представим какви други "инвестиции" от този характер е правел Майк Тайсън навремето.