"Колкото повече работя по тялото си, толкова по-хубаво става  то" - признава Камерън в августския брой на Harper's Bazaar.

Напълно естествена и  без  корекции по себе си, с присъщото си чувство за хумор тя  заявява, че друг начин за да спре стареенето, освен да умре, няма. За това и не се опитва да върне времето назад, а просто продължава да се грижи за себе си.

По всичко личи, че актрисата  наистина се чувства по-привлекателна имайки  предвид снимките, които е направила за броя. Едва ли някой би казал, че това момиче е на цели 37.

Камерън  често е засичана с по-малки мъже от нея, може би именно заради младия й дух. Да не забравяме, че с Джъстин Тимбърлейк  бяха заедно цели  четири  години и почти не се ожениха, а разликата им беше цели 9 години в нейна полза.

Като стана въпрос за Джъстин, напоследък те отново са заедно. Само че този път не като двойка, а по повод филма, който снимат - "Bad Teacher" (Лош учител) .

Госпожица Диаз разкрива пред  Harper's Bazaar, че той е най-забавния човек, когото познава, но въпреки всичко те си остават само приятели и са заедно, но само на снимачната площадка.