Когато общата цел е да се спаси човечеството от автомобилни газове и да се изнесе на нова планета, индивидуалната личност губи стойността си. Поне така мисли милиардерът Илон Мъск, който е готов да смаже всеки стоящ под него служител, ако реши, че мисленето му не съответства с интересите на Tesla.

Наскоро Business Insider публикуваха интервюта с бивши служители на компанията и хора, които са били от обкръжението на Мъск. Според думите им, работата в Tesla се върши под голяма доза напрежение и страх, че всеки един работен ден може да им е последният.

За Мъск няма съботи и недели, и самият той очаква от инженерите си, че ще са на разположение в 22:00 ч. в събота за инспекция на поточната линия.

Снимка 377769

Източник: Getty Images

За СЕО-то раждането на дете в семейството не е достатъчно добро извинение за отсъствие от среща или невъзможност за разговор по телефона.

Оказва се, че цинизмите и обидите също са част от репертоара на милиардера, който е склонен да изгони талантлив разработчик на автомобили в рамките на по-малко от минута разногласия помежду им.

Мнението на работниците е, че Мъск е тотално завладян от идеята да спасява Земята и не би позволил на никого и нищо да застане на пътя му. Към момента в Tesla няма нито един висшестоящ мениджър, който да може да се опълчи на Мъск.

Ако евентуално някога се озовем на интервю за работа в Tesla или SpaceX, задължително трябва да сме без парфюм, защото носът на Мъск е свръх-чувствителен и неподходящ аромат може да ни лиши от потенциална нова работа.

Илон Мъск и NASA - какви проблеми си навлече заради една цигара

Как Мъск разгневи NASA

NASA започва проверки на SpaceX и Boeing

Много странно. Все сме си мислели, че Илон Мъск е кротък и обран човек, който умее да комуникира спокойно и уважително. Уви, изглежда шефовете на компании от подобен мащаб са длъжни да притежават подобна агресия, имайки предвид подобни разкази от колеги на покойния Стив Джобс.

Из мемоарите на дъщерята на Стив Джобс

Из мемоарите на дъщерята на Стив Джобс

Лиса Бренън-Джобс разказва в книга за детството си със и без Стив