Аржентинският писател и психолог Хорхе Букай, който е известен с любовта си към българската кухня и обожава сармички, вече е фен и на кьопоолуто. Той и синът му Демиан посетиха Пловдив, за да се срещнат с местните си фенове.
„Двамата направиха истински фурор. В кръчмата „Мегдана" най-много се зарадваха на отрупаната маса. Демиан наблегна на българските сирена, докато баща му опита кьопоолу и свински ребърца на скара. Много му харесаха и се пошегува, че дори надминават любимите му станимашки сармички," разказаха домакините му от издателска къща „Хермес".
Хорхе показал на сина си стъпките на ръченицата. Писателят е известен с интереса си към българския фолклор. Специално за изпълнението Демиан бил пременен в наша народна носия. „Хорхе обаче се оказа по-добър в народните танци. Голям почитател е на традиционната българска музика. Единствените подаръци, които приема, са дискове с народна музика. Това е негово хоби и в дома си има стотици дискове от различните държави, които е посетил," разясниха още от екипа на издателската къща пред "Монитор".
По време на гостуването си у нас почитателка на Букай го сюрпризирала с цяла тенджера от любимите му сарми. „Докато пътуваше за срещата си с феновете в Пловдив, аржентинецът беше изял всичко. Много му се е усладила домашната храна," разказаха още организаторите на гастрола му. Късно снощи баща и син Букай посетиха Софийската опера и балет, за да изгледат спектакъла на „Крал за един ден" от Джузепе Верди - гостуване на Държавната опера - Стара Загора. По програма те раздадоха автографи в антракта.