Оливиа Кулпо от САЩ беше коронясана като новата Мис Вселена, побеждавайки красавици от цял свят на галата в Лас Вегас. 20-годишната Оливиа Кулпо е Мис САЩ, а преди това - Мис Роуд Айлънд. Първа подгласничка на американката е Жанин Тугонон от Филипините.

Кулпо получи короната си от миналогодишната победителка Лейла Лопес от Ангола. Американка става Мис Вселена за пръв път от 1997 г. насам. Тогава короната бе за Брук Лий.

В жилите на новата Мис Вселена тече италианска и ирландска кръв. Родителите на Оливия Кулпо са професионални музиканти, а самата тя свири на чело. Красавицата е студентка в Бостънския университет. На трето място в Лас Вегас бе класирана София Есер Кинтеро от Венецуела. Четвърта е Рене Айрис от Австралия, а пета - Габриела Маркус от Бразилия.

89-те участнички на конкурса в Града на хазарта дефилираха по бански костюми и във вечерно облекло, като в добавка бяха интервюирани от журито.

Шоуто в Лас Вегас бе 61-о издание на Мис Вселена. Спонсори на конкурса бяха телевизия NBC и милиардерът Доналд Тръмп. Финалът на конкурса бе гледан от над 100 милиона души пред малкия екран. Носителката на короната получава за награда заплата за една година, луксозни дрехи, неограничен запас от козметични продукти и апартамент в сърцето на Ню Йорк.