Ричард Брансън не спира да ни изненадва - освен че е един от най-прогресивните бизнесмени на планетата с безспорен новаторски дух, той прави всичко с чувство за хумор. И усет за стил. За последното е доказателство последната новина около компанията му за луксозни круизи Virgin Voyages - униформите на служителите й.

Те са дело на британския дизайнер Гарет Пю, известен с ексцентричността си. Брансън никога не е бягал от ексцентричността, за което сме му благодарни. Роклите залагат на асиметрични кройки, а фланелките напомнят моряшките, но с графичен елемент, напомнящ V-то на Virgin Voyages.

Най-впечатляваща е черната рокля с червен плащ от заглавната снимка. Специално за целия екипаж са създадени и унисекс червени кецове, марката им е PLAE. Те ще заменят традиционните обувки на ток, които носят служителките на Virgin.

Колкото до това какво точно предлага Virgin Voyages, ще разберем със сигурност през пролетта на 2020 г., когато круизният кораб Scarlet Lady потегля за първи път. Компанията на Брансън се рекламира като "само за възрастни".

Това обаче не означава някакви ХХХ удоволствия на борда й, а само това, че можем да отидем да се отпуснем без деца в луксозна обстановка. "No Kids. No Kidding" е слоганът й ("Без деца. Не се шегуваме").