Британският премиер Тереза Мей е в много трудна ситуация, в която търси изход за Брекзит пред лидерите на Евросъюза. Междувременно подигравките и сатирата към нея в Обединеното кралство набират все по-голяма сила.

Акьорът Анди Съркис, който познаваме от емблематичната роля на Ам-Гъл във "Властелинът на пръстените" направи пародия, в която играе раздвоената Тереза Мей.

Снимка 394794

Източник: архив ЕПА

Във видеото Анди Съркис е облечен като премиера, но с очевидно раздвоение на личността и точно както Смийгъл/Ам-Гъл разсъждава върху ситуацията с Брекзит, като започва с популярната от филма реплика "Безценното ми", но с добавена стойност, за да е в контекста на ситуацията: "Безценното ми, това е нашето споразумение, това е нашата сделка".

"Но, ако хората искат нещо друго, то ...", от една страна разсъждава Терезеа Мей като добрият Смийгъл.

"Не е вярно! Това е единствената сделчица! Изгодна и привлекателна. Ние я искаме. Сделчицата ни трябва. И ние ще я получим!", в отговор отвръща Тереза Мей като Ам-Гъл.

Колегата на Съркис и известен писател Стивън Фрай похвали пародията, в която според него, "Тереза се бори със своите вътрешни Ам-Гъл и Смийгъл".