Ако лятната ни ваканция е свършила скоро, вероятно сме се депресирали, че нова почивка не се задава на хоризонта. Дори да нямаме повече отпуска до края на годината, можем да си вдигнем настроението с малко планове за следващата.

Ето какви ще са тенденциите при пътуванията през 2019 г., сред които със сигурност ще намерим поне едно приключение, което ще ни допадне. А и ранните записвания винаги вървят с намаления, така че няма време за губене.

Лукс сред природата

И едното, и другото - какво по-страхотно от това?! Курорти като Nihi Sumba в Индонезия предлагат вили със сламен покрив, оборудвани с всевъзможни удобства и технологии.

Към тази тенденция спадат и къщите на дърво, които стават все повече и повече и все по-популярни. А в някои от тях нощувката е на цената на четиризвезден хотел.

Снимка 375655

Източник: Facebook / Nihi Sumba Island

Подводни хотели

От дървото скачаме директно в дълбоките води. Подобни места вече има в различни точки на света, а преживяването в тях със сигурност е незабравимо. Разбира се, не е по джоба на всеки. В Poseidon Undersea Resorts шест нощувки са на цени 15 000 долара.

Ако не сме толкова големи смелчаци или просто не можем да си го позволим, вариант е да експериментираме и с подводен ресторант. 

Снимка 375660

Източник: Facebook / TwinBeard Media

Дигитален детокс

Смартфони, лаптопи, таблети и какво ли още не. Плащаме луди пари за тях, а после плащаме още толкова, за да ни избавят от технологичната зависимост. Йога, медитация, рисуване, писане на ръка, комуникация очи в очи. 

Дигиталните комуни тепърва набират сила и засега подобни преживяване ще ни струва доста, защото са далеч от нас. Но, ако имаме по-силна воля, можем просто да изберем непопулярна дестинация и да зарежем телефона.

Снимка 375662

Източник: Facebook / Digital Detox Asia

Винен туризъм

И у нас, и в Европа има много места, свързани с винопроизводството, които си заслужава да посетим. Можем да се запишем и на организиран тур, включващ обиколки на винарни и дегустации.

Минерални и термални извори

За щастие, у нас също имаме подобни места за релакс. От The Richest ги включват в дестинациите, към които ще има засилен интерес през 2019 г. Те са и част от тенденцията за уелнес туризъм.

Мъртво море е подходящ избор за място, където можем да усетим лечебната сила на водата.

Снимка 375663

Източник: Facebook / Il fotografo del mondo

С колело

Колоездачна обиколка на Европа може да ни звучи като непосилно за нашите възможности приключение, но все повече хора си правят подобни експерименти. И остават очаровани колко забавно и незабравимо може да бъде. 

Трябва ни хубаво колело, добра компания и няколко квартири, за да оползотворим пълноценно следващата лятна ваканция например.

Снимка 375665

Източник: iStock

Соло ваканция

Ако все още ни звучи странно да пътуваме само, значи не сме опитвали. И е време да го направим ако не сега, то догодина. Със сигурност ще срещнем още много хора, като нас.

В началото на 2019 г. можем да си дадем няколко дни за равносметка насаме, които със сигурност ще дадат ефект върху психиката ни.

Кулинарни пътувания

Да обикаляме света не само за да разглеждаме забележителности, но и за да опитваме традиционни ястия е сред водещите тенденции в пътуванията през следващата година.

Пътуване с приятели (и без проблеми)

Пътуване с приятели (и без проблеми)

Голямата компания - невинаги лесна задача

И тук е важно да подчертаем, че приключенията не включват скъпи ресторанти, а по-скоро онези малките, традиционни места за хапване, където можем да се докоснем не само до кулинарията, но и до бита на местните.