Сър Ричард Брансън е известен най-вече с безбройните си бизнес начинания за милиарди долари, които обхващат немалко различни индустрии. Британецът обаче изглежда е решил да навлезе в нова ниша, в която да разгърне филантропския си размах.

Ричард Брансън жени двойки на острова си

Ричард Брансън жени двойки на острова си

Милиардерът като сватовник

През 2020 г. предстои в световния океан да започне да плава първият по рода си круизен кораб, предназначен само за възрастни. В него, за съжаление, акцентът няма да е върху забавления за пълнолетни.

"Алената лейди" е първият кораб на Virgin Voyages, най-новата компания на Брансън, и ще има за цел да предложи на пасажерите си невиждано до сега в този формат здравословно преживяване.

Цялата програма на круиза се върти около специално организирани йога сесии, медитации, фитнес упражнения, здравословно хранене и други хипстърски слабости.

Не очакваме обаче палубите и каютите да са пълни с комерсиални хипита, а от персони с дълбоки джобове, защото по всичко личи, че става дума за услуги от много висока класа.

От специални ложи с 360-градусова гледка, през усамотени палуби за йога, та чак до писта за бягане и каране на скейтборд - "Алената лейди" изглежда като изключително модерен и добре премислен ашрам.

Корабът разполага и с басейни за хидротерапия, зала за кални бани и солна стая, кварцови легла и ледени басейни.

Малките стъпки във войната с пластмасата

Малките стъпки във войната с пластмасата

Starbucks, McDonald's и още

Освен децата, на борда са забранени и каквито и да е пластмасови съдове или аксесоари за еднократна употреба.