Холандия е една от най-чистите и подредени страни в Европа. От много години насам държавата всячески се опитва да развива устойчиви практики, а инвестициите в "зелена" инфраструктура се равняват на стотици милиони.

Градското колоездене е една от основните сфери, в които правителството влага големи усилия до такава степен, че велосипедът е превърнат в един от символите на страната.

Една четвърт от 17-милионната популация на държавата ежедневно използва колело като основно средство за транспорт, което прави Холандия една от водещите страни по този показател.

Сега изглежда, че правителството възнамерява да подтикне още по-голям процент от населението да ходи на работа с колело, след като наскоро бе обявен закон, според който служителите, ходещи на работа с велосипед, ще получават по 19 евро цента на километър като добавка към заплатата си.

100 милиона евро от парите на данъкоплатците пък ще бъдат инвестирани в създаване на нови велоалеи и паркинги за велосипеди.

Колко струва гражданството в различните държави

Колко струва гражданството в различните държави

Къде е най-евтино

В съобщение към медиите правителството изтъкна, че основната цел е максимално да се намали ползването на автомобили в града, което би довело до по-малко задръствания, по-бързо придвижване за всички и много по-чиста околна среда.