Желанието да изглеждаме перфектно (поне според разбиранията ни) или пък да приличаме на любимата известна личност може да ни струва много. И не, не говорим само за финансовия аспект на всички корекции, които се предлагат. Понякога цената може да е и животът ни.

Да си направим патешки устни или не особено съразмерен силиконов бюст са един от най-често допусканите грешки. Но една пластична корекция, която е все по-популярна напоследък, се определя като най-застрашаваща здравето на пациента.

Причината е най-големият брой смъртни случаи заради последващи усложнения. Става въпрос за корекцията с цел постигане на бразилско дупе. Когато навсякъде виждаме формите на Ким, Кайли и компания, не е особена изненада, че все повече дами се изкушават и те да бъдат така апетитни.

Но какво остава скрито? При тази процедура се изтеглят подкожни мазнини от части на тялото, където не е особено естетично да бъдат. За да бъде успешна обаче, мазнините трябва да се вземат от места с кръвоснабдяване. 

Снимка 376617

Източник: iStock

След това се инжектират в задните части, за да увеличат обема си. Най-добре е инжектирането да се случи в мускулната тъкан, за да могат мазнините да оцелеят по-дълго.

И именно тук идва проблемът - това пренасяне на мазнини може да доведе до емболия, като част от тях попадне в кръвоносните съдове и ги блокира. От това последствията са много и все опасни, понякога дори и фатални.

Тайните на красотата на Хайди Клум

Тайните на красотата на Хайди Клум

От диетата до тренировката

Мастната емболия може да предизвика спиране на кислорода до белите дробове или мозъка. Опасно е и че някои хирурзи надвишават допустимия за инжектиране обем мазнини - 300 мл., пише Insider.