Преди време разказахме за това как Бил Гейтс чете книги и измъква максимума от тях. Сега отново ще става дума за книга, но препоръчана от основателя на Microsoft

Как Бил Гейтс чете книги

Как Бил Гейтс чете книги

Съвети от един от най-богатите хора в света

Става въпрос за Factfulness: Ten Reasons We're Wrong About the World — and Why Things Are Better Than You Think. Тя е написана от близкия приятел на Гейтс Ханс Рослинг, който почина миналата година. Изданието е налично на английски език от началото на април, а самият Бил Гейтс го определя като вдъхновяващо. 

Във видеото 62-годишният американец разказва впечатленията си от книгата. Според него светът би бил много по-добър, ако повече хора я прочетат. 

Бил Гейтс ще участва в "Теория за Големия взрив"

Бил Гейтс ще участва в "Теория за Големия взрив"

Кога да го очакваме в сериала

Едно от нещата, които е впечатлило Бил Гейтс, са четирите нива на благосъстояние, които съществуват според Рослинг.

На първото ниво са хората, които живеят в крайна бедност. Те оцеляват с по 2 долара (или по-малко) на ден и са около 1 милиард.

Във второто ниво попадат около 3 милиарда души, които разполагат с между 2 и 8 долара на ден. Те могат да си купят обувки и може би колело, а децата им ходят на училище. 

Снимка 349916

Източник: YouTube

В третото ниво хората са около 2 милиарда. Те имат между 8 и 32 долара на ден. Хората тук разполагат с течаща вода и могат да си позволят моторно превозно средство. 

 

На последното ниво са едва 1 милиард души. Те разполагат с над 32 долара на ден, образовани са и могат да си позволят ваканция поне веднъж годишно.