Ако искате да пробвате нещо ново за десертите тази Коледа, заместването на традиционното краве масло с кокосово е един от начините да го направите.
Обикновените захарни бисквити, които са един от най-лесните за приготвяне, но и най-любими десерти по празниците, стават много по-сочни и по-здравословни, ако използвате кокосово масло в сместа.
Обикновеното краве масло има високо съдържание на вода, което прави бисквитите твърди след по-кратко време и по-малко издръжливи. Освен това кокосовото масло запазва по-светлия им цвят при печене и им придава по-плътен вкус.
А ето и примерна рецепта, която да следвате:
50 мл прясно мляко
250 г брашно
150 г кокосово масло
140 г захар
1 яйце
1 пакетче ванилова захар
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
Решенията за украсата оставяме на вас.