Новата година е под знака на жълтото земно куче, според източния календар.

Китайската Нова година настъпва днес, 16 февруари 2018 г. Кучето има и позитивни, и негативни качества, затова и от нашата настройка към живота ще зависи и каква ще бъде годината ни.

Животното е неспокойно по природа и това ще бъде една от основните характеристики на годината. То обаче е символ на верността, приятелството и безусловната любов, така че това са нещата, върху които трябва да се фокусираме, за да имаме хубава и успешна година. 

Жълтото се асоциира с енергията на слънцето, която зарежда със сила, позитивност, бодрост и добро настроение. Земята дава сигурност и спокойствие, но не са изключени бързите промени, които често може да са натоварени с агресивен заряд. 

Кучето олицетворява справедливостта и верността. През 2018 г. може смело да се заемаме с всякакви дейности и нови проекти. Много хора ще намерят и човека на сърцето си, защото кучето символизира добрите връзки. 

Снимка 309098

Източник: iStock

Овен
Знакът ще бъде в ретрограден Меркурий през март и април. Тогава представителите на тази зодия трябва да бъдат по-внимателни с комуникацията. 

Телец
Добра година за телците, но през месец май трябва да са по-внимателни, защото знакът навлиза в Уран. 

Близнаци
Добър период за зодията. В началото на годината ще им влияе ретроградният Меркурий, но след това нещата ще бъдат спокойни. Трябва да си дадат повече време за оценка и самоанализ. 

Рак
Да са по-внимателни в действията си през юли. Трябва да действат по-самоуверено, за да им се получават нещата. 

Лъв
Годината ще бъде динамична и нещата за лъвовете ще се случват по-бързо. На любовния фронт ще е бурно, но страстно. 

Дева
Позитивна година за този знак. Кучето ще възнагради усилията на девите в работата им и те ще се изкачат в кариерното си развитие. 

Везни
Стабилна година за Везните. Работата няма да донесе големи изненади, така че може да предприемете пътешествие или учене. 

Скорпион
Много благоприятна година за Скорпионите, с много любов и романтика в живота им. 

Стрелец
През тази година ще има предизвикателства за Стрелците. Трябва да се постараят повече във връзките и приятелствата, за да вървят те добре. 

Козирог
Вероятно годината на кучето ще е най-хубава точно за Козирога. За първи път от 30 години Сатурн навлиза в знака, което ще донесе напрежение в края й, но цялата годината ще бъде подходяща за брак, учене и кариера. 

Водолей
Много хубава година и за Водолеите. След по-динамичното й начало, после всичко ще върви по вода. 

Риби
Отново спокойна година и за Рибите, фокусирайте се върху дома и семейството си. Направете ремонт и се погрижете за най-близките.  

Снимка 324828

Източник: iStock

За да бъде успешна годината на кучето, важно е да се фокусирате върху хубавите качества на животното - верността, комуникацията и приятелите, съветват астролозите.

Радвайте се на живота и не се затваряйте в себе си. Позволявайте на нещата да се случват, защото кучето обича безусловно. Обърнете внимание и на любовта към себе си. През 2018 г. най-важно е да развием умението да приемаме любовта, но и да я даваме на другия.