Със сигурност Майкъл Джордан няма нужда от представяне. По време на кариерата си в NBA Въздушния, както е известен Майкъл, e заработил около 100 милиона долара

Къде отиват милионите на Неймар

Къде отиват милионите на Неймар

Големите играчки на големите момчета

Тази сума не е толкова впечатляваща, предвид факта какви пари изкарват Стеф Къри и Леброн Джеймс например. Споменавайки Краля, няма как да обърнем внимание и на решението му отново да напусне Кливланд, но този път в посока Лос Анджелис

Снимка 365947

Източник: GettyImages

Но да се върнем на Майкъл Джордан. Според Business Insider, през последните 15 години бившият баскетболист е показал невероятен нюх към бизнеса и сделките, което е довело и до натрупването на огромно състояние. А за да илюстрираме казаното, ще споменем, че в момента Джордан изкарва повече пари от който и да е активен баскетболист. 

Леброн Джеймс с визия за над 45 000 долара

Леброн Джеймс с визия за над 45 000 долара

От главата до петите като модна икона

Само от партньорството си с Nike, Майкъл получава по 100 милиона долара годишно. Леброн Джеймс пък докарва 90 милиона, но в тази сума е включена и заплатата му. Със сигурност Джордан е златното момче на Nike, защото само от неговите обувки (Air Jordan) спортният гигант печели по три милиарда долара на година. 

7 от 7: Спортисти и техните обувки

7 от 7: Спортисти и техните обувки

Защото да си готин е важно

От това обаче може да съжалява единствено adidas, защото в зората на кариерата му са отхвърлили възможността да подпишат с него. 

Снимка 349418

Източник: GettyImages

През 2010 г. Майкъл Джордан закупи отбора на Шарлот Хорнетс за 275 милиона долара. Е, в момента баскетболният отбор от Северна Каролина струва над 1 милиард долара.  

По-различните инфлуенсъри

По-различните инфлуенсъри

Баскетболистите, променили играта

Така според сайта, богатството на Джордан възлиза на над 1.65 милиарда долара. Това са доста пари, но Въздушния знае и как да ги харчи. Срещу 12.8 милиона долара си осигурява имение във Флорида. Но Майкъл притежава и къща в Шарлот, оценена на 2.8 милиона долара

Кои са най-високоплатените спортисти за 2018

Кои са най-високоплатените спортисти за 2018

Какво показва класацията на списание Forbes

Той обаче има и щедро сърце. Дарява над девет милиона долара на 23 детски благотворителни организации, а парите идват от съдебни дела за неправомерно използване на името му за реклама.