Свикнали сме, когато чуем думата инфлуенсър, да я свързваме с блогъри, влогъри и модели, които се стремят да направят живота ни по-хубав. Не, няма да говорим за тях, а за едни малко по-различни хора. 

Баскетболни звезди стават актьори

Баскетболни звезди стават актьори

За да покажат на младите как се играе

Това, което ги обединява, е страстта към баскетбола и стремежът да бъдат най-добрите в това, което правят. Американската телевизия ESPN направи интересен подбор на играчите, повлияли на играта така, че да превърнат NBA в най-добрата лига в света. Ние ще се спрем на първите трима.

Ървин Джонсън

Снимка 349411

Източник: GettyImages

Джонсън не случайно се сдоби с прякора "Меджик", който дори се използва от феновете на играта повече от истинското му име. Меджик бе лидер на Лос Анджелис Лейкърс и спечели цели пет шампионски титли с отбора. Може би най-тежкият период за него бе през 1991 г., когато прекрати кариерата си преждевременно, за да се бори със СПИН. 

Да инвестираш над 1 милион в тялото си

Да инвестираш над 1 милион в тялото си

Ето защо Леброн Джеймс може всичко

От миналата година той изпълнява функцията на президент на баскетболните операции в Лейкърс. А напредъкът, който младият тим показва, не остава незабелязан от медиите и феновете на отбора. 

Леброн Джеймс

Снимка 349413

Източник: GettyImages

Когато Леброн Джеймс стъпи на паркета, той има една единствена цел - да печели убедително. Кралят, както е известен Джеймс, е на 33 години и дава заявка, че е нещо повече от атлет. Той не се свени да изказва несъгласието си с политиката на Доналд Тръмп, а наскоро влезе и в словесна битка с журналистката от FOX Лаура Инграм. 

Тя изрази съмнението си, че възгледите по политически въпроси на човек, който получава 100 милиона, за да тупка топка, трябва да бъдат взимани под внимание. Леброн Джеймс, разбира се, отвърна на удара, като сподели, че е повече от атлет и приносът му за обществото е значителен. 

Леброн Джеймс срещу расизма

Леброн Джеймс срещу расизма

"Защото цветът на кожата, расата или това кой си нямат никакво значение"

Колкото до баскетбола, звездата на Кливланд Кавалиърс чупи рекорди. Преди няколко дни Джеймс записа пореден в NBA - 867 последователни мача, в които е отбелязал 10 или повече точки. С това постижение той измести досегашния лидер Майкъл Джордан

Майкъл Джордан

Снимка 349418

Източник: GettyImages

Говорим за вълка, ето го и него. Въздушният, както е известен Джордан, се смята от мнозина за най-добрият баскетболист играл някога. Атлетичните изпълнения на Майкъл Джордан са вдъхновили (и продължават да го правят) милиони фенове на играта. 

7 от 7: Спортисти и техните обувки

7 от 7: Спортисти и техните обувки

Защото да си готин е важно

Шест шампионски титли и още куп индивидуални постижения белязаха кариерата на Джордан. А извън залата, той проявява невероятен нюх към бизнеса. Освен успешната му колаборация с Nike, Майкъл Джордан притежава и баскетболния отбор Шарлот Хорнетс. Според мнозина, именно Въздушният е в основата на това все повече спортисти да поглеждат към бизнеса и да притежават хотели, ресторанти и филмови студия.