За някои хора хладилникът е еквивалент на онзи стол с дрехи, който всеки има в спалнята си - претрупваме го със седмици, докато накрая не започне да понамирисва.

Шегата настрана, но много от нас ползват хладилника си за всички възможни видове храна, без да си даваме сметка, че някои продукти просто не се чувстват добре вътре.

За предпочитане например е да не слагаме в него домати, диня, картофи, чесън, цитруси и лук, ако не искаме да развалим вкуса и качествата им.

Снимка 365668

Източник: iStock

Можем обаче спокойно да съхраняваме банани, ябълки, нектарини, круши, праскови и авокадо.

Друга грешка, която мнозина допускат, е да слагат хляб и други тестени продукти в хладилника. Ниските температури изсмукват влагата и пухкавия вид на хляба, а с това и вкуса му.

Снимка 365670

Източник: iStock

Ако все пак ядем малко хляб и го купуваме за по-дълго, тайната е да го държим във фризера и да вадим само колкото ни е необходимо.

Нещо, което ще изненада мнозина - мястото на бутилката прясно мляко не е на вратата на хладилника, макар височината й да подсказва именно това. Нито на яйцата (въпреки специалните форми за тях), нито на млечните и месните продукти.

Снимка 365669

Източник: iStock

Проблемът е, че температурата на вратата е най-променлива, тъй като най-много се влияе от всяко отваряне и затваряне, а това не понася не тези продукти.

Продукти, които не трябва да съхраняваме в хладилника

Продукти, които не трябва да съхраняваме в хладилника

Въпреки че някои сме свикнали

И една много полезна хитрина, с която да избегнем появяването на слуз по зеленчуците в хладилника. Парче домакинска хартия в плика при зеленчуците попива цялата влага и ги запазва сухи и свежи.