Ако се обръщаме към любимия човек с думи от рода на "пате", "коте" и други животни, това не значи, че сме разглезени влюбени, който късат нервите на необвързаните наоколо.

Според изследване, проведено в Щатския университет във Флорида, много вероятно е да сме придобили този навик от своите родители. И най-вече от майките си. Учените са установили, че когато си говорим с "кодови имена", това ни връща в ранното детство. Тогава с малък набор от думи, предимно имена на животни, ние говорим с цялата обич, на която сме способни.

Снимка 342508

Източник: iStock

И така кученцето и котенцето постепенно се превръщат в синоним за най-обичаните създания. След мама и тате, разбира се. Затова няма нищо странно, че се обръщаме по този начин и към половинката.

Дори напротив - това се смята за признак на здрава връзка. Точно такава, каквато е между майката и бебето. Да имат свой таен език и кодови имена за много двойки е наистина сладко. Разбира се, това явление се среща предимно при отскоро влюбените.

Точно както се сдобиваме с псевдоними, които правят различни асоциации, така си имаме и галени имена, любовни обръщения. Именно "коте", "зайче" и другите подобни животни се смятат за най-използвани от двойките, които се чувстват удовлетворени от своята връзка.

Снимка 342497

Източник: iStock

Кой не харесва и не би се умилил от едно малко, сладко животинче. Именно по този начин и ние вероятно се умиляваме от любимия човек. Разбира се, необходима е гласна или негласна договорка, че и на двамата се нрави обръщението, за да можем свободно да го използваме и пред други хора.

Нестандартни имена, с които влюбените се наричат по света

Нестандартни имена, с които влюбените се наричат по света

"Мило" и "коте" звучат като отживелица пред тях

По света се използват стотици вариации на галените имена, с които да наричаме любимия човек. Някои от тях звучат наистина странно, но нали в любовта всичко е позволено, пише Bussiness Insider.