Към прозорците в спалнята имаме по-високи очаквания - те трябва да допускат достатъчно светлина през деня, но да осигурят тъмнина за нощния сън. В същото време трябва да се погрижат за интимните моменти, без помещението да изгуби добрия си интериор. Ето някои често допускани грешки, които искаме да избегнем.

Снимка 352625

Източник: iStock

Прекалено много светлина през нощта

Достатъчният сън е много важен за здравето, а когато живеем в града, е трудно да избегнем шума и светлините от улицата. Може да го направим с капаци на прозорците, които да осигурят нужната тъмнина и спокойствие.

Снимка 352626

Източник: iStock

Ярки цветове и шарени десени

Спалнята е преди всичко място за почивка, затова трябва да обмислим добре интериора й. Може да сме фенове на кърваво червеното и райетата, но няма как да си позволим подобни екстравагантности на мястото, където спим.

По-добре е да се придържаме към приглушени цветове, меки и създаващи уют тъкани и детайли, които предразполагат към отпускане.

Снимка 352624

Източник: iStock

Да забравим за завесите

Освен че ще може да ги дръпнем винаги, когато искаме да затъмним стаята или да си осигурим интимност, завесите внасят допълнителна текстура в помещението. Кадифени пердета ще добавят нотка лукс в спалнята, а светли и ефирни - ще напомнят на морска вила.

Снимка 352627

Източник: iStock

Пренебрегваме щорите

Те са удачен вариант, когато стаята не е много голяма, а прозорците са тесни. С щорите избягваме натрупването на тъкани от завесите и правим мястото да изглежда подредено.

Снимка 352623

Източник: iStock

Гледка за сметка на интериор

Не всеки е късметлия с гледката, която се разкрива от прозореца на спалнята му. Ако нашата не е толкова привлекателна, бихме предпочели красива декорация и интересни интериорни решения - като дизайнерска мебел и повече зеленина например, които да разсеят погледа от прозореца.