Всички искаме децата ни да бъдат умни, успешни и да се гордеем с тях. Но какво правим по въпроса?

Амбициите на много родители тяхното дете да бъде най-доброто и най-важното - много по-добро от тях в живота, могат често да доведат до точно обратния ефект. А и интелигентността се оказва, че не е по наследство, но отново е тясно свързана с мама и татко.

Снимка 404586

Източник: iStock

Според последно проучване на учени от Университета в Охайо, съществено значение за това дали децата ни ще са умни или не има времето, което прекарваме с тях. Колкото сме по-отдадени на мисията да сме добри родители, толкова по-успешни деца ще отгледаме.

Пълноценното време, което прекарваме с децата си, оказва много по-голямо влияние върху техния интелект от фактори като нашето IQ или финансово състояние, смятат учените. 

Снимка 404608

Източник: iStock

Все пак, образованието на майката оказва по-голямо влияние върху децата от това на бащата. Образованието на момичетата пък е по-вероятно да се повлияе от загубата на родител или развод, отколкото това на момчетата.

3 неща, които превръщат децата в успешни възрастни

3 неща, които превръщат децата в успешни възрастни

Трикове за родители

Ако родителите имат по-добро образование, те ще прекарват повече време с децата си, също установява изследването. И именно това време прави много повече на наследниците и умствения им потенциал, отколкото непрестанното обикаляне по курсове например, пише Daily Mail.