Технологиите успяха да променят всичко около нас. Вече знаем много повече, отколкото ни се иска, а комуникацията помежду ни отдавна е по-скоро дигитална, отколкото очи в очи.

И тези явления на модерното общество неминуемо оказват влияние и върху един много важен аспект от живота ни - любовта. Вече дори в нея има тенденции. На тях обаче по-добре да погледнем шеговито, отколкото насериозно.

Все пак, независимо дали сме обвързани или сингъл, можем да хвърлим един поглед на тези термини, които са нови, вероятно ни звучат странно, но ще ги чуваме все по-често през 2019 г.

Grande-ing

Не, тук не става дума за нещо голямо, а за нещо в стил Ариана Гранде. 2018 г. определено бе доста шантава за нея в личен план и след изненадващия годеж дойде още по-изненадваща раздяла. После дойде и Thank u, next и всички полудяха по Ариана.

А зад термина Grande-ing се крие идеята да празнуваш, а не да страдаш след раздяла. Разбира се, "празненството" на изпълнителката със сигурност е само за пред хората и е просто нейният начин да преживее болката, докато изкара и малко пари. Но привидно е силна и не рухва.

Снимка 387534

Източник: Facebook / Ariana Grande

Освен това, Grande-ing включва и изразяване на благодарност към доскорошната половинка, независимо какво се е случило между нас. Все пак, тя е била важна част от живота ни и заслужава поне едно "благодаря", преди да дойде ред на следващата тръпка, нали?!

Този тип отношение е по-често срещан при по-възрастните хора, но сега набира популярност и сред по-младите. За съжаление, имаме подозренията, че последователите на Grande-ing-а действат доста фалшиво...

Instagrandstanding

Instagram достигна своя пик през 2018 г. и ако искаме обектът на нашите чувства да ни забележи, трябва да насочим усилията си именно натам. Или поне това показват резултатите от скорошно проучване, проведено сред потребителите на приложение за запознанства.

Ако познаваме добре човека, на когото искаме да се харесаме, моделираме профила си във Facebook според неговите предпочитания. Instagrandstanding е свързан с публикуване на целенасочени снимки и картинки, които да генерират харесвания от нашата тръпка.

Разбира се, не липсват и двусмислени или направо директни послания от постовете. Очаквано, феновете на този подход са най-вече в групата 20-25 години.

Снимка 390911

Източник: iStock

Banksying

Ето тук вече сме доста изненадани. Така както творбата на провокативния художник се самоунищожи по време на разиграването й на търг, така и тази тенденция е свързана с добре обмислените и планирани раздели.

Лесно можем да се поддадем на моментните чувства и емоции, когато става дума за любов. Така че внимателно премисленото разрушаване на една връзка ни звучи като по-добрия сценарий.

Scrooging

Ето тук вече става дума за доста подли номера. Този термин идва от друг - скръндза. Или пък от Чичо Скрудж. Идеята тук е да скъсаш с половинката си преди празниците, за да не се налага да купуваш скъпи подаръци.

Е, тази Коледа отмина и ако сме още обвързани и сме получили подарък от любимия човек, значи сме късметлии. Но не бива да се радваме прекалено рано. Тепърва идва 14 февруари, а януари е месецът на разводите и разделите.

А, оказва се, на близо половината от анкетираните не им пука кое време от годината е, когато просто искат вече да не са с някого.

Снимка 333604

Източник: iStock

Throning

Тук говорим за една доста често срещано явление при звездите и желаещите да бъдат известни. Да си с някого, само за да напомпаш своята репутация и да извлечеш лични дивиденти от връзката ви. За пример се дават Ким Кардашиян и Кание Уест, а се оказва, че мъжете са по-склонни да използват половинките си, пише Daily Mail.

Cohabidating

Да бързаш да заживееш с някого и нещата да станат сериозно доста по-рано, отколкото би трябвало, само и само да си решиш финансовите проблеми. Звучи доста грубо, да, но е често срещано явление.

Полигамията, споделената любов и една нова тенденция във връзките

Обичам и теб, и теб, и теб

Как полигамията се превърна в тенденция

You-Turn

И това вероятно ни се е случвало - да хлътнем по някого, да искаме много да сме с него, а след това изненадващо и без никаква особена причина да си променим мнението. С две думи - фурнаджийска лопата. Без изненади, тази рязка промяна в мнението се случва по-често при нежния пол.