Онези от нас, които имат милионери в кръга си от приятели и познати, знаят, че хората с милиони в банката са някак различни.

При много от тях парите оказват осезаемо влияние върху егото и поведението им в обществото, но повечето от тях са различни от средностатистическия човек, още преди да са натрупали милионите.

В борбата да намерим разликите, наскоро ни попадна проучване, обхванало 600 милионери в САЩ, което идентифицира трите основни неща, които милионерите правят различно от простосмъртните.

Харчат по-малко, отколкото могат

Снимка 398276

Източник: iStock

"Забогатяването и задържането на богатството в голяма степен зависят от това да живееш по-бедно, отколкото можеш да си позволиш", казва 37-годишен "селф-мейд" милионер в интервю за проучването.

Излиза, че целта не е просто да спестяваме пари, които после да инвестираме в бизнес или да запазим за старини. 

Пестенето означава свобода, която определена сума в банката ни осигурява. Ако имаме посъбрани пари, можем по-смело да сменим професията си, да пробваме нови неща и да си позволим да останем без работа, за да развием собствените си идеи. 

Имат допълнителни занимания

Снимка 398277

Източник: iStock

Именно собствените ни идеи са онези, които в дългосрочен план ни превръщат в милионери, показват данните. 

Милионери стават онези, които успяват да генерират различни възможности за доходи и да превърнат хобито си в източник на средства. Това не може да се случи, ако нямаме поне малко свободен капитал в края на месеца, което ни връща към първата подточка.

Веднъж, щом успеем да създадем малък допълнителен доход, вече можем да действаме много по-спокойно и да надграждаме.

Работят за себе си

Снимка 398279

Източник: iStock

Милионерите, които работят за себе си, печелят много повече от онези, които работят на високоплатени длъжности във фирмата на някой друг. 

Третата стъпка към милионите е именно работата в собствен бизнес, а той зависи от изпълнението на предходните две подточки. 

Най-добрият съвет тук е да не се предаваме и да продължим да "бутаме" достатъчно дълго време. 

Ако сме изпълнили първите два съвета, то изграждането на стойностен собствен бизнес е въпрос само на това колко време ще издържим на трудностите, докато банковата ни сметка придобие 7 цифри.