Какво ли би станало с тялото ни, ако напук на себе си решим, че тази седмица ще бягаме поне по 1 километър всяка сутрин?

Фитнес експертите твърдят, че само по километър всяка сутрин е достатъчен, за да забележим осезаеми промени в тялото и настроението, и... доста други неща, всъщност.

Тичането е един от най-ефективните и същевременно достъпни начини да активираме голям брой системи в тялото ни, което с времето започва да има дълготраен ефект върху тонуса ни, дори и в дните, когато не тичаме.

Снимка 353750

Източник: iStock

Метаболизмът ни осезаемо се засилва, което пък води до повече апетит, а това означава повече хранителни и полезни вещества в тялото ни.

Сутрешното бягане е кратък път към комплексното сваляне на мазнини. Намаляването на телесните мазнини е благодат не само за вида на пресата ни, но и за правилното функциониране на органите ни.

Снимка 288737

Тичането също така повишава драстично капацитета на дробовете ни. Обикновено най-очевидната разлика за това се наблюдава на третата или четвъртата тренировка, като подобренията продължават и след това.