Хипопотамска уста. Мислиш ли, че един хипопотам може да постави рекорд? Да, защото се оказва, че има най-голямата уста от всички сухоземни животни - размерът на захапката му е около 1,20 м.

Случвало се е хипопотам да прехапе на две 3-метров крокодил! Прочети още необичайни истории за животни в рубриката „Рекордите на Гинес" в юнския брой на NG KIDS България.

По следите на морските костенурки. Щом се излюпят, мъжките костенурки се отправят към океана и никога повече не стъпват на сушата.

Женските се връщат само за да снасят яйца. През целия си живот морските костенурки излизат на повърхността само колкото да си поемат дъх и могат да изчезват под водата за дълги периоди от време.

 

Малка видра намира нови приятели. С последни сили малката видра изпълзява на брега на една река в Югозападна Англия. Загубила е майка си, когато придошлата река наводнила тяхното леговище. Замръзналото животинче умира от глад, но не знае къде да си потърси храна или подслон.

В юнския брой на NG KIDS  България ти предлагаме разказ за това как изпадналото в беда бебе видра намира нов топъл дом, благодарение на хората.

Тайният живот на растенията. Всички растения - от най-малкото цвете до най-голямото дърво - имат един голям проблем. Те са неподвижни, впили корени в земята. Не могат да избягат от враговете си. Не могат да тръгнат да си търсят храна, вода или партньор. В юнския брой на NG KIDS  България ще научиш до какви хитрини прибягват растенията, за да могат да оцелеят..

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS  България.